Ако попитате някои родители дали разговарят открито за секс със своите

...
Ако попитате някои родители дали разговарят открито за секс със своите
Коментари Харесай

6 начина да говорим с тийнейджърите за секса

Ако попитате някои родители дали беседват открито за секс със своите младежи, евентуално ще ви кажат, че се усещат неудобно и избират да отсрочат диалога.  

Харесва ли ни или не, ще пристигна ден, в който децата ни ще стартират да вършат секс, а в случай че играем почтено, те ще ни се доверят и намерено ще споделят за решението си да бъдат интимни с някого.

Механиката на секса е това, което сигурно би трябвало да обясним, само че и още - да се уверим, че те фактически са подготвени да вършат секс и да поемат отговорността за решението си. 

И в случай че те дойдат при нас, с цел да обсъдят въпроси или проекти за секс, им изискуем да ги вземем насериозно.

Дължим им (а и на бъдещите им партньори) да не крещим незабавно: " Не под моя покрив! " или " Изчакайте, до момента в който пораснете! "

Използвайте следните препоръки, почерпени от моя опит, с цел да улесните диалога по метод, който не ви кара да се чувствате неловко:

Не говорете назидателно

Последното, което всеки младеж желае да чуе, е лист с аргументи, заради които сексът е неприятна концепция. Защото в случай че той казва, че е подготвен за секс, несъмнено към този момент е опитал. И най-бързият метод да го накарате да реши да не приказва с вас за секс, е да чуе лекция от мама или баща.

Бъдете почтени за личните си полови прекарвания като младежи

Изчакахте ли да остареете? Защо? Съжалявате ли за секса в ранна възраст? Говорете с децата си, с цел да им помогнете да разбират своите възприятията, само че не и да проектирате вашите усеща върху тях.

Ще откриете, че " Прави каквото ти споделям, не бъди като мен "  няма да помогне на порасналото ви дете да споделя.

Продължава на страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР